Este carnetul meu de conducere valid in Sri Lanka? Cum pot aplica pentru un carnet de conducere international pentru Sri Lanka?

(Updated on May 2023)

Daca intentionezi sa conduci un tuktuk, o masina sau un scuter in timpul calatoriei tale in Sri Lanka, este important de stiut ca permisul auto roman nu este valid in Sri Lanka. Pentru a putea conduce un tuktuk, o masina sau un scuter in timpul calatoriei tale in Sri Lanka , ai nevoie de un permis de conducere international denumit si International Drivers Permit sau IDP. Acesta te va ajuta sa obtii permisul special pentru Sri Lanka.

Vedeți mai jos patru pași simpli despre cum să aranjați toate acestea.

Ce trebuie să faceți:

  1. Asigurați-vă că vă duceți licența română, o copie a acestui document, 2 fotografii pașaport.
  2. Vizitați biroul local al ABR (Automobile Clubul Roman), pentru a obține permisul internațional de conducere chiar și acolo, la fața locului.
  3. Amintiți-vă să aduceți suficienți bani pentru a plăti pentru aceasta la biroul ABR.


Exemplu de IDP

Rețineți că puteți solicita numai permisul dvs. personal de conducere autohtonă; așa că nu poți să o primești online / în numele altcuiva. La momentul scrierii, costul exact pentru un IDP românesc nu este public. De îndată ce vom primi mai multe informații despre acest lucru, vă vom actualiza!

Cu permisul dvs. internațional de conducere, sunteți la doar un pas mic de la obținerea permisului dumneavoastră de conducere de la Sri Lanka. Dacă doriți să organizați-vă singur, faceți-vă drumul la biroul Asociației Automobile din Ceylon (cunoscut și ca AAC), fie în Colombo, fie în Kandy.

Aveți nevoie de următoarele:

  1. LKR 7662.50 (în jur de 25 USD, rețineți că fluctuațiile cursurilor de schimb).
  2. Permis de conducere internațional (IDP).
  3. Pașaportul (copie tipărită), permisul de conducere (copie tipărită) și viza, doar pentru caz!
  4. Un pic de răbdare pentru sistemul din Sri Lanka. Deși acesta este, în general, un proces relativ rapid, în timpul orelor de vârf, este posibil să trebuiască să așteptați un timp pentru ca licența dvs. să fie gata. Nu vă faceți griji, biroul are aer condiționat!

Dacă nu doriți să petreceți timp prețios într-un birou guvernamental, în timp ce, de asemenea, puteți petrece acel timp savurând o nucă de cocos proaspătă pe o plajă sau dacă nu intenționați să mergeți la Colombo sau Kandy, puteți, de asemenea, să vă aranjați Sri Lanka licență și / sau IDP. Faceți o rezervare cu noi pe site-ul nostru și vă vom organiza licența Sri Lankan la sosire!

Pentru mai multe informații și detalii despre organizarea unei licențe internaționale de conducere în România, vizitați acest site web.
Pentru mai multe informații despre sistemul Sri Lanka și ce instituție face ce, verificați acest articol util! Și rețineți că în Sri Lanka mergem pe partea stângă a drumului!

Add Comment