Er mitt norske førerkort gyldig i Sri Lanka eller trenger jeg internasjonalt førerkort? Hvordan bestiller jeg internasjonalt førerkort?

(Updated on May 2023)

Dersom du har planer om å kjøre din egen tuktuk, bil eller scooter mens du er på ferie i Sri Lanka er det krav om å ha et internasjonalt førerkort, ettersom det norske førerkortet ikke godtas av forsikringsselskaper eller utleiefirmaer i Sri Lanka. Etter du har skaffet deg det internasjonale førerkortet må du i tillegg søke om en spesiell kjøretillatelse fra srilankiske myndigheter (Automobile Association of Ceylon (AAC)).

Hva du må gjøre:

 1. Du kan enten bestille internasjonalt førerkort på NAFs hjemmeside (klikk her) eller på et av NAF-sentrene (klikk her for å finne ditt lokale NAF senter). Du må i tillegg sende inn følgende (via post) til NAF: 2 x passfoto, kopi av gyldig norsk førerkort (begge sider) og NAF-medlemsskapsnummer dersom du har det.
 2. Det tar inntil 10 virkedager før du får tilsendt internasjonalt førerkort dersom du bestiller på nett. Dersom du besøker et NAF-senter utstedes førerkortet vanligvis samme dag, men ved stor trafikk og i høytidssesongen kan det ta 1-2 ekstra virkedager.
 3. Pris i NOK:
  1. medlemspris 270,-
  2. Ikke-medlemspris 320,-


Når du har fått tilsendt ditt internasjonale førerkort er du bare ett lite steg unna å få kjøretillatelsen fra srilankiske myndigheter. Dersom du ønsker å ordne det selv må du besøke Automobile Association of Ceylons kontorer i Colombo eller Kandy.

Du trenger følgende:

 1. 7662.50 srilankisk rupi (LKR), som er ca 273 kr.
 2. Internasjonalt førerkort.
 3. Pass, førerkort (ditt norske), og visumet ditt, for sikkerhets skyld!
 4. En klype tålmodighet. Det srilankiske systemet kan være litt saktegående, selv om det å skaffe seg srilankisk kjøretillatelse i seg selv er en kjapp prosess. Du kan måtte vente en stund ved stor trafikk, men ikke vær redd, kontoret har aircondition!   

Dersom du ikke ønsker å tilbringe dyrebar ferietid på et kontor eller dersom du ikke har tenkt til å besøke Colombo eller Kandy, kan du la oss ordne alt for deg. Kontakt oss på vår hjemmeside og vi bestiller srilankisk kjøretillatelse og/eller internasjonalt førerkort for deg, så du kan slappe av med en forfriskende kokosnøttdrink ved ankomst i Sri Lanka!


For mer informasjon om å bestille internasjonalt førerkort i Norge, klikk her. For mer informasjon om srilankisk kjøretillatelse og en oversikt over hvilke instanser som gjør hva, se her. Og husk, i Sri Lanka er det venstrekjøring!!

Add Comment